یک هدف بدون برنامهریزی تنها یک آرزوست “آنتوان دو سنت اگزوپری”
جملهی بالا را که با دقت بخوانیم متوجه اهمیت برنامهریزی و کمکی که برای رسیدن به هدف، به ما میکند، می شویم. برای یک برنامه ریزی خوب ما به رعایت اصولی خاص موظف هستیم.
۹ نکته طلایی برنامه ریزی اصولی
-
مشخص کردن هدف و انگیزه:
برای انجام دادن درست هر کاری ما نیاز به انگیزهای برای انجام دادن آن داریم. پس در ابتدا هدف خود را مشخص کنید که انگیزهای برای انجام برنامههای خود داشته باشید و آن انگیزه شما را وادار به انجام دادن کارها کند.
-
برنامهریزی کردن بر اساس توانایی خودتان:
برنامهریزی باید شخصی باشد یعنی مطابق با توانایی ها و استعدادهای شخص شما. هیچکس شما را بهتر از خودتان نمیشناسد، پس فقط خودتان میتوانید میزان توانایی تان را بدانید.
-
رشد تدریجی:
اگر از میزان مطالعهی روزانهی رتبه های برتر کنکور بپرسید احتمالا بالای ۸-۱۰ساعت مطالعه داشته اند. مسلما شخصی که تا روز قبل بیشترین ساعت مطالعهاش ۳ساعت بوده، نمی تواند برای روز بعدش برنامهی ۱۰ ساعته در نظر بگیرد. شاید این کار در مدت یک ماه شدنی باشد ولی قطعا یک شبه قابل دستیابی نیست. پس ساعت مطالعه تان را تدریجی افزایش دهید. اگر روزانه ۱۵دقیقه به ساعت مطالعه خود اضافه کنید در پایان یک ماه ۷ساعت و نیم می توانید به ساعت مطالعه خود اضافه کنید.
-
قابل تغییر بودن برنامه:
برنامهای که شما تنظیم میکنید باید انعطاف داشته باشد و جوری نباشد که اگر یکی از برنامهها در طول روز انجام نشد، بقیه برنامهها را تحت الشعاع قرار دهد. پس در برنامه زمانهای جایگزین قرار دهید.
-
استراحت کنید:
شما ربات نیستید و برای ادامهی زندگی و کسب انرژی به استراحت نیز احتیاج دارید پس زمانهایی بین یا بعد از درس خواندن برای استراحت کنار بگذارید
-
جریمه شوید:
به خود بقبولانید که هر کار خوبی پاداش و هر کار نادرستی جریمهای دارد. گاهی خودتان را برای انجام ندادن برنامه تان جریمه کنید. مثلا ساعت استراحت خود را کم کنید یا کار مورد علاقه تان که قرار بوده انجام دهید را انجام ندهید. با این کار ذهن شرطی میشود که حتما باید برنامه را انجام دهد.
-
اولویت بندی کردن:
چه در زندگی شخصی تان چه برای مطالعه اولویت ها را مشخص کنید. کارها را به مهم و غیر مهم، فوری و غیر فوری تقسیم بندی کنید و بر اساس اهمیتی که دارند اولویت بندی کنید و دقت کنید کاری در اولویت است که بیشترین تاثیر را در آیندهی شما دارد.
-
تهیهی چک لیست روزانه:
هر شب برای روز بعد خود چک لیست تهیه کنید کارهایی که باید در روز بعد انجام شوند را به ترتیب روی کاغذ بنویسید و اولویت بندی کنید. با انجام هر کاری در چک لیست خود علامت بزنید و باور داشته باشید هر علامت قدمی است به سوی موفقیت!!
برای مثال: چک لیست یک روز تعطیل برای یک دانش آموز متوسط رشتهی تجربی میتواند به این صورت باشد:
خوردن صبحانه/ ۲ ساعت زیست/ استراحت/ ۱ساعت عربی/ ناهار و استراحت/ ۲ ساعت شیمی/ استراحت/ ۱ساعت عربی/ شام و استراحت/ ۱یا ۲ ساعت ریاضی
مطالعهی این فرد حدودا ۷-۸ ساعت خواهد بود که میزان تقریبا مناسبی است. شما میتوانید طبق توانایی خود و کارهای روزانه تان برنامه خود را به بهترین شکل تنظیم کنید!
-
روتین های شخصی:
هیچ دو فردی در دنیا زندگی کاملا یکسان با شرایط و توانایی های کاملا یکسان ندارند حتی دوقلوهای همسان!! پس برنامه باید شخصی سازی شده باشد و کاملا منطبق بر شرایط و خواسته های شما باشد.
یک سری از کارها هر روزه هستند یعنی هر روز باید انجام شوند مثلا مدرسه رفتن، تست زدن یا برای بعضیها ورزش کردن!! یک سری کارها مختص روزهای خاصی هستند مثلا کلاس فیزیک روزهای یکشنبه در هنگام نوشتن برنامه باید به این کارها دقت ویژه شود.
اگر این ۹ نکته طلایی برنامه ریزی اصولی رعایت شود قطعا به نتایج خوبی دست خواهید یافت.
با گروه رتبه برتر حرف آخر در ارتباط باشید.
برای کسب مشاوره تخصصی، آشنایی بیشتر با پکیج های کنکوری و برنامه ریزی با ما در تماس باشید.
مشاوره کنکوری و برنامه ریزی
سفارش محصولات حرف آخر
مرسی برنامه تون قبول دارم و خوشحالم که یه مشاور رتبه برتر دارم
خداروشکر